fredag 21 mars 2008

Som på film

Alla har vi sett, på film, när ett hjul lossnar från en bil och bara rullar iväg. Nu har det hänt, även mig, men på riktigt. Är på väg tillbaks mot stan. Det är mörkt, regn i luften och sikten lite småkass. Och då plötsligt, bara några meter framför bilen kommer det ett hjul farande, från den andra vägbanan. Chock !
Första reaktionen, nä, det jag såg var inte sant. Tittar i backspegeln på andra vägbanan, och mycket riktigt där stannar en bil snabbt, lite på snedden och med varningsblinkers på.
Andra reaktionen - tänk om jag hade varit 2 sekunder snabbare, då hade jag legat i diket nu.
Tredje reaktionen - jag tog fram fälgkorset, och kollade ALLA mina bultar om de satt ordentligt.

2 kommentarer:

zenek sa...

Hej Mats.
Vi har planer på att flytta ner till Warszawa.
Hur är skolan?
Pratar ni polska?
Zenek

Mats i Warszawa sa...

Hej,

Skolan är mycket bra, när det gäller utrustning, lärartäthet, stämning på skolan etc. Lärar metodiken är amerikansk, mycket projekt orienterad och mindre av kateder undervisning. Passar många. Polska är utifrån ett professionellt perspektiv inte strikt nödvändigt. Utifrån det personliga perspektivet så är det att förstås bra att kunna språket, det hjälper mycket i det dagliga livet.
Kan jag hjälpa dig mer så rekommendrar jag frågor till matsiwarszawa@gmail.com.
se också tidigare inlägg med länk till svenska skolan i Warszawa som innehåller mycket bra information, samt även nyttiga länkar.